Vraag en antwoord - renovatie velgen

Is het een degelijke reparatie?

Ja, de reparatie is identiek aan het originele fabricatieproces. Wij doen niet aan “goedkoop” oplapwerk met verf uit spuitbussen die maar tijdelijk een oplossing bieden. Niet enkel het beschadigd gedeelte, maar gans het zichtvlak van uw velgen krijgen een volledige behandeling en zijn daarna zo goed “als nieuw”.


Hoe kunnen wij onze herstellingen garanderen?

Onze werkplaats is uitgerust met speciaal hiervoor ontwikkelde apparatuur, voornamelijk afkomstig uit Duitsland (TUV goedgekeurd!), Engeland en Spanje. Al onze apparatuur voldoet aan de milieu en veiligheidswetgevingen.

Wij gebruiken de gerenommeerde producten en knowhow van Sikkens waardoor u zeker kan zijn van de kwaliteit.


Wat met het milieu?

Renoveren van beschadigd goed is ecologisch verantwoord en zal in de toekomst steeds belangrijker worden. De productie van aluminium vergt bovendien zeer veel energie. Door uw velgen te laten herstellen in de plaats van vervangen draagt u dus niet alleen uw steentje bij tot behoud van het milieu, uw portemonnee zal er tevens wel mee varen.


Kunnen jullie verchroomde velgen repareren?

Helaas, nee. Deze technieken worden omwille van de milieuwetgeving steeds moeilijker om uit te voeren. Let wel!! Er is een groot verschil tss verchroomde en gefreesde (diamond-cut) velgen waar veel mensen zich in vergissen. Wij herstellen dus wel gefreesde velgen!


Kunnen jullie diamant/machinaal gefreesde, bi-tone en gepolierde velgen herstellen?

Als één van de enigen in België beschikken wij over de juiste apparatuur en producten om gefreesde en gepolierde velgen te herstellen. In tegenstelling tot CNC-machines is onze apparatuur “TUV-goedgekeurd”. Let wel, niet alle beschadigde gefreesde of gepolierde velgen kunnen als “origineel” hersteld worden. Dit is afhankelijk van de locatie en diepte van de schade.


Welke types van velgen kunnen jullie degelijk herstellen?

  • Aluminium
  • Staal
  • Magnesium


Wat met kromme of gescheurde velgen?

Het is technisch mogelijk om kromme of gescheurde velgen te repareren, maar wij voeren deze werkzaamheden enkel uit indien wij de veiligheid van de herstelling kunnen garanderen.


Kunnen jullie de originele kleur van mijn velg namaken?

Ja, wij kunnen alle kleuren van gelakte aluminium velgen reproduceren, maar tevens elke andere gewenste kleur of afwerking toepassen.